Beeldmerk Houtens Muziek Collectief

koptekst

facebook

beeldmerk01

Het HMC biedt muzieklessen op maat

voor iedere wens, iedere doelgroep

en iedere beurs

Menu

Steun de muziek in Houten!

Wordt u onze vriend?

Beeldmerk HMC

Draagt u het Houtens Muziek Collectief (HMC) een warm hart toe? En draagt u graag een steentje bij aan de muziek in Houten?

Wij worden hard getroffen door bezuinigingen!
Sinds begin 2013 krijgt het Houtens Muziek Collectief (HMC) aanzienlijk minder subsidie van de gemeente. Wij hebben daarom hard uw hulp nodig. Dus, draagt u het Houtens Muziek Collectief (HMC) een warm hart toe? En draagt u daarmee graag een steentje bij aan de muziek in Houten? Leest u dan verder. Graag vertellen wij u eerst iets meer over het HMC. En vervolgens hoe u ons kunt steunen. Alvast hartelijk dank!

Muzikale groeten,
namens alle docenten en bestuursleden van het HMC

Anthon van der Horst, voorzitter
Bram Alblas, penningmeester


 

Wat is het Houtens Muziek Collectief?

Het Houtens Muziek Collectief (HMC) is de muziekschool van Houten. Wij bieden al sinds 1999 divers en gekwalificeerd muziekonderwijs in Houten. Het HMC staat voor:

 • lessen op maat
 • kindercursussen
 • samen muziek maken in ensembles en koren
 • uitvoeringen in het Theater Aan de Slinger en Cultuurcentrum Schoneveld
 • pianocafé en zangcafé
 • optredens in verzorgingstehuizen
 • deelname aan het Amnesty-concert
 • enzovoort

Elke week hebben meer dan duizend leerlingen les. Van 1 tot 100 jaar. Het HMC is een boegbeeld voor de Houtense muziekcultuur. En dat willen we voor iedereen blijven!

Uw steun is hard nodig!

Voor haar voortbestaan kan het HMC niet meer buiten financiële steun van particulieren. Uw steun! Er komt namelijk veel bij kijken om de lessen op hoog niveau te houden. Het blijft een uitdaging om met een uitgekiend budget toch goede leslokalen te handhaven, de instrumenten te onderhouden en de juiste zalen te regelen voor uitvoeringen. Het HMC werkt hiervoor met twee medewerkers voor de bedrijfsvoering en de dagelijkse ondersteuning van de docenten. En dat kost geld. En dat komen we tekort nu de bezuinigingen ook aan onze deur niet voorbij gaan.

Hoe steunt u het Houtens Muziek Collectief?

U kunt het HMC steunen door vriend te worden of door een eenmalige donatie te doen. Op deze pagina vindt u hoe u kunt doneren. Het HMC is door de Belastingdienst aangewezen als instelling die het Algemeen Nut beoogt; uw gift is dus fiscaal aftrekbaar.

Vrienden van het HMC

Graag willen wij een nauwe band met diegenen die het Houtense Muziekonderwijs een warm hart toedragen. Hiertoe kunt u begunstiger (“vriend”) worden; natuurlijk bepaalt u helemaal zelf hoe groot uw rol als begunstiger is. Voor de continuïteit denken wij aan een periode van 5 jaar die jaarlijks opzegbaar is.

Voor alle Vrienden wordt jaarlijks een speciaal vriendenconcert georganiseerd.

 • Voor twee 10-tjes zijn we Vriendjes. U ontvangt twee vrijkaarten voor het vriendenconcert.
 • Voor 50 euro bent u onze Grote Vriend. U ontvangt twee vrijkaarten voor een leerlingenuitvoering naar keuze en twee vrijkaarten voor het vriendenconcert.
 • Voor 100 euro bent u onze Beste Vriend. U ontvangt twee vrijkaarten voor een leerlingenuitvoering naar keuze, twee vrijkaarten voor het jaarlijkse docentenconcert en twee vrijkaarten voor het vriendenconcert.
 • U mag natuurlijk ook een eenmalige gift doen.

Met uw steun kunnen we onze leerlingen goed les blijven geven door middel van goed onderhouden instrumenten, extra ensemble-lessen, het uitnodigen van gastdocenten, themaprojecten en nog meer optredens in Houten.

Tot slot…

Of U nu actief meedoet of komt luisteren: Muziek raakt het hart van Houten. Help het HMC die muziek mogelijk te maken!

Steunt u de muziek in Houten?

Wilt u dan op het aanmeldingsformulier (pdf-bestand) aangeven in welke vorm u dit doet (per machtiging of eenmalige gift). Vergeet niet om ook in geval van een eenmalige gift uw adresgegevens door te geven anders kunnen wij u niet de kaartjes toesturen waar u recht op hebt!